www.fuentepalmera.org
català castellano
 
 

La colonització de Sierra Morena i Andalusia de 1767-1768 i
el Fuero de las Nuevas Poblaciones

De la web i un racó personal El procés de la colonització Personatges que hi van intervenir Informació relacionada
Inici - Contacte - Noticies Motius de la colonització Campomanes El Sacre Imperi
Els meus avantpassats La propaganda de Thürriegel (1ª part) Maria Anna Immling Principat de Salm
Enllaços - Webs amigues La propaganda de Thürriegel (2ª part) Olavide Expedició a Kourou
  Les Reales Cédulas Thürriegel Manteistes i col·legials
Sobre Fuente Palmera El camí d'arribada Thürriegel (punts de vista) Vares i fanecades
El començament On es van ubicar   Peus i toises
La reacció d'Écija I aquells grecs? Fonts d’informació Una llegenda
La formació de la colònia   Bibliografia i enllaços  
    Literatura  

Enllaços - Webs amigues

 

Amb especial agraïment

Pagina personal de Werner Wittig

www.werner-wittig.de - Pàgina on el senyor Werner Wittig estudia amb força interès els seus avantpassats. Un avi setè seu era germà de Johann Kaspar von Thürriegel i probablement aquest sigui el motiu de la seva particular atracció cap a aquest personatge. Li estic molt agraït per orientar-me en els meus inicis i per tota la informació, material i virtual, que m'ha proporcionat de forma totalment desinteressada.
 

 

Amb La Carolina com a referència

Web de Francisco Jose Perez

lailustraciondesierramorena.es - Desde la Regia Carolina, capital de las Nuevas poblaciones de Sierra Morena y Andalucía. Una bona feina de Francisco José Pérez-Schmid Fernández; entre d’altres temes conté referències a altres autors i treballs sobre l’historia de les Nuevas Poblaciones i La Carolina.
 

 

Bernabé Galán, reflexiones y articulos

mosaic de Fuente Palmera

bernabegalan.blogspot.com - Blog del doctor Bernabé Galán, tracta temes diversos de Fuente Palmera. Un repàs de tot el blog es prou interessant, tant per comprendre perquè l’autor del blog va arribar a Fuente Palmera fa ja bastants anys i s’hi va quedar de bon gust, com per consultar-hi informacions, publicades algunes per altra gent, pel que fa a l’historia de la Colònia de Fuente Palmera. També conté articles de medicina, econòmics i politics. Recomano que consulteu les etiquetas del blog degut a la seva extensió.

 

Facebook - Descendientes de la colonización de sierra morena

Facebook

www.facebook.com - Grup de Facebook amb la següent descripció: La colonización de Sierra Morena fue un proyecto llevado a la práctica por Pablo de Olavide, intendente de Carlos III de España para Andalucía, por el que unos seis mil colonos centroeuropeos se asentaron en una zona situada en la ladera sur de Sierra Morena, en España, en las actuales provincias de Jaén, Córdoba y Sevilla.
¿Eres un descendiente de ellos? Compartiremos información, algunas inquietudes e investigaremos sobre nuestros orígenes.

 

Centro de Estudios Neopoblacionales

ceesneo.wix.com/ceesneo - Associació que neix amb l'objectiu de promocionar el coneixement de les antigues poblacions que van formar la Intendencia de las Nuevas Poblaciones de Sierra Morena i Andalusia sorgida el 1767 per a la protecció i divulgació del seu patrimoni històric, cultural i etnogràfic.

Aquelles Nuevas Poblaciones avui en dia son dotze municipis; tres en la província de Còrdova (La Carlota, Fuente Palmera i San Sebastián de los Ballesteros), set a la província de Jaen (Aldeaquemada, Arquillos, Carboneros, La Carolina, Guarromán, Montizón i Santa Elena) i dos a la de Sevilla (Cañada Rosal i La Luisiana).

 

Altres enllaços

A la pàgina de Bibliografia hi han altres enllaços interessants per aconseguir informació tant de llibres com de treballs sobre temes més concrets.

 

Aquesta web està permanentment en construcció; moltes coses encara no hi son o estan a mitges.Si hi ha algun comentari agrairia un correu a "albert (arrova) fuentepalmera.org"